Ταξίδια Εκδρομές:

Σάμος, Ικαρία, Πάτμος, Χίος

από Καβάλα

8 ημέρες

Τιμή 470.00€

Κωδικός: 8 ημέρες

21 - 28 Αυγούστου 2019

ΣΑΜΟΣ – ΙΚΑΡΙΑ – ΠΑΤΜΟΣ - ΧΙΟΣ

1η μέρα. Τετάρτη 21.08 Καβάλα - Σάμος.
Συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο στις 06.30 και αναχώρηση από το λιμάνι της Καβάλας στις 07.45. Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο άφιξη στο Βαθύ στις 21.00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η μέρα. Πέμπτη 22.08 Σάμος (Βαθύ) – Πυθαγόρειο – Πύργος – Μαραθόκαμπος – Καρλόβασι.
Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση στην πόλη. Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε το Πυθαγόρειο και την γύρω περιοχή. Άξια περιήγησης, το Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, το Ευπαλίνειο Όρυγμα, ο Αρχαίος Ναός της Ήρας κ.α. Αναχωρούμε για το χωριό Πύργος, και το Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγίας, χτισμένο τον 16ο αιώνα. Συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του νησιού, τον Μαραθόκαμπο. Εδώ βρίσκεται και το σπήλαιο του Πυθαγόρα, στο οποίο κατέφευγε ο σπουδαίος μαθηματικός και φιλόσοφος, διωκόμενος από τον τύραννο Πολυκράτη. Τελευταίος σταθμός το αρχοντικό Καρλόβασι, απλωμένο ως τη θάλασσα, το οποίο σφύζει από ζωή. Θα δούμε την παλιά Εμπορική Σχολή – και τώρα έδρα της Μαθηματικής σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Χατζηγιάννειο, το Ηγεμονικό Μέγαρο, την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του 11ου αιώνα, κ.ά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3η μέρα. Παρασκευή 23.08 Σάμος – Ικαρία. (προαιρετική)
Πρωινό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το λιμάνι του Πυθαγόρειου όπου θα πάρουμε το πλοίο στις 08.30 για την Ικαρία. Άφιξη στον Άγιο Κήρυκο στις 09.40. Ελεύθερος χρόνος για να τον εκμεταλλευτεί ο καθένας όπως θέλει. Ο Άγιος Κήρυκος είναι η πρωτεύουσα του νησιού και το κύριο λιμάνι του. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ικαρίας. Τα καθαρά σπίτια με τις ανθισμένες αυλές κερδίζουν την καρδιά του επισκέπτη, ενώ τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια, που σήμερα στεγάζουν τις διάφορες διοικητικές υπηρεσίες, μαρτυρούν την ιστορία της πόλης. Το όνομά του το πήρε από το μικρό ξωκλήσι του Αγ. Κηρύκου που βρίσκεται μέσα στον οικισμό. Στον Άγιο Κήρυκο οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, να δουν τον Άγιο Νικόλαο στην πλατεία με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1820/30, το γυμνάσιο (κτίριο νεοκλασικό) και την εκκλησία του Αγίου Κηρύκου – και τα δύο αυτά σχεδιασμένα από το Βέλγο αρχιτέκτονα Ντυμπρέ. Εξαιρετικά είναι επίσης το Αρχαιολογικό μουσείο και το Λαογραφικό-Ιστορικό μουσείο του Δήμου. Η περιοχή των Θέρμων (3 χλμ. από τον Άγ. Κήρυκο) είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της, τις οποίες κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Σε μικρή απόσταση από τα Θέρμα υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης Δράκανος, όπου σήμερα σώζεται τμήμα του τείχους της ακρόπολης των κλασικών χρόνων. Το απόγευμα συγκέντρωση στο λιμάνι και αναχώρηση για το Πυθαγόρειο στις 16.55. Άφιξη στις 18.30, μετάβαση στο Βαθύ, ελεύθερος χρόνος διανυκτέρευση.

4η μέρα. Σάββατο 24.08. Σάμος – Πάτμος. (προαιρετική)
Πρωινό και αναχώρηση για το Πυθαγόρειο. Επιβίβαση στο πλοίο στις 08.30 και άφιξη στις 10.05 στο νησί της «Αποκάλυψης». Στην Πάτμο με τοπικό πούλμαν θα επισκεφθούμε το μεγαλειώδες καστρομοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου θα δούμε το παρεκκλήσι και το σκήνωμα του Οσίου Χριστόδουλου, το παρεκκλήσι της Παναγίας και την πλούσια βιβλιοθήκη με τα σπάνια κείμενα και χειρόγραφα που αφορούν την ιστορία της μονής. Θα επισκεφθούμε επίσης το σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου έγραψε την «Αποκάλυψη» ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ψώνια, μπάνιο και γεύμα ατομικά. Επιβίβαση στις 15.55 στο πλοίο. Άφιξη στις 17.30 στο Πυθαγόρειο και στη συνέχεια στο Βαθύ. Διανυκτέρευση.

5η μέρα. Κυριακή 25.08. Σάμος – Χίος.
Μετάβαση στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο στις 05.00 και αναχώρηση για την Χίο. Στις 08.15 άφιξη στο μυροβόλο νησί. Ξεκινάμε την γνωριμία με την Χίο. Πρώτη στάση η Νέα Μονή. Χτίσθηκε τον 11ο αιώνα (ανάμεσα στο 1042-1056) και αφιερώθηκε στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για τον Ανάβατο. Κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, δύσβατο στην ανάβασή του, υψώνεται σαν φρούριο , το μεσαιωνικό -βυζαντινό χωριό Ανάβατος που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού: ο "Μυστράς" του Αιγαίου. Σήμερα είναι ένα έρημο χωριό που κουβαλάει ως τις μέρες μας την ιστορία του νησιού έτσι που ο επισκέπτης με σεβασμό περιπλανιέται στα πέτρινα σοκάκια του. Εδώ γράφτηκε ένα από τα κομμάτια της ιστορίας του νησιού, στην επανάσταση του 1821 και στις σφαγές του 1822. Μέχρι και σήμερα μένει ζωντανός ο μεγάλος Ταξιάρχης που είναι το μόνο κτίσμα το οποίο δεσπόζει από μακριά. Επιστροφή στην πόλη της Χίου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερο απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα. Δευτέρα. 26.08. Χίος - Νοτιόχωρα.
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το Νότιο τμήμα του νησιού. Τα Αρμόλια βρίσκονται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Χίου και αποτελούν το κεντρικό σταυροδρόμι για τα νότια χωριά. Οι κάτοικοι του χωριού φημίζονται για τη δεξιότητά τους στην κατασκευή πήλινων χρηστικών αντικειμένων, όπως στάμνες, βάζα, γλάστρες κ.α. Αξίζει ο επισκέπτης να κάνει μία βόλτα μέσα στα σοκάκια και τα καλντερίμια του χωριού και να επισκεφθεί την εκκλησία της Παναγίας, που είναι ενωμένη με τον Άγιο Δημήτριο στην πλατεία του χωριού, όπου σώζεται ένα από τα πιο ωραία Τέμπλα (χρονολογείται το 1744). Το Μουσείο Μαστίχας Χίου βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται ο σχίνος της ποικιλίας Pistacia lentiscus var. Chia, από τον οποίο παράγεται η μαστίχα. Περιτριγυρισμένο από σχίνους και σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, το Μουσείο Μαστίχας Χίου σκοπεύει να αναδείξει την παραγωγική ιστορία της καλλιέργειας και της επεξεργασίας της μαστίχας, την οποία εντάσσει στο πολιτιστικό τοπίο της Χίου. Συνεχίζουμε για τον Εμπορειό. Ο Εμπορειός είναι ένα πολύ όμορφο λιμανάκι που έχει γίνει γνωστό κυρίως λόγω της μοναδικότητας που παρουσιάζουν οι φημισμένες γειτονικές παραλίες του, τα «Μαύρα Βόλια». Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα φθάνουμε στο Πυργί. Το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων, είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου. Καταλήγουμε σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, τα Μεστά. Πρόκειται για Μεσαιωνικό χωριό, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Επιστροφή στην πόλη δείπνο διανυκτέρευση.

7η μέρα. Τρίτη 27.08. Χίος – Βροντάδος - Πόλη.
Πρωινό. Αναχώρηση για τον Βροντάδος που είναι μια παραθαλάσσια πόλη εγκατεστημένη μεταξύ ελαιόδεντρων, κήπων και πολλών καρποφόρων δένδρων και συγκεκριμένα βρίσκεται στα βόρεια των Λιβαδίων και στην Ανατολή του βουνού Αίπος. Ο πληθυσμός του είναι 4500 άνθρωποι πολλοί από τους οποίους είναι πολύ καλοί ναυτικοί, έμποροι και επιστήμονες. Στην επανάσταση του 1821 προσέφεραν πολλά στον Ελληνικό Στόλο. Στην περιοχή του Βροντάδου, βρίσκεται η Δασκαλόπετρα όπου βρίσκεται η περίφημη πέτρα του Ομήρου. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, ο αγαπητός σε όλους τυφλός ποιητής και δημιουργός των επών της "Ιλιάδας" και της "Οδύσσειας" συνήθιζε να διδάσκει τους μαθητές του, παίζοντας λύρα, με τη θάλασσα να απλώνεται, μαγευτική, κάτω από τα πόδια του. Η θέα στα μικρασιατικά παράλια από εδώ ψηλά, είναι πανοραμική. Επιστροφή στην πόλη. Περιπλανηθείτε στην πόλη της Χίου, διασχίστε τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Απλωταριάς και ανακαλύψτε τις γωνιές πολιτισμού στο κέντρο της πόλης. Εισέλθετε από τη Porta Maggiore στο Κάστρο της Χίου, ταξιδέψτε πίσω στο παρελθόν και ανακαλύψτε την ιστορία ενός κρυμμένου κόσμου στο κέντρο της Πόλης. Ελεύθερο απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα. Τετάρτη 28.08. Χίος - Καβάλα.
Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επιβίβαση στο πλοίο στις 12.05. Διασχίζοντας το Αιγαίο, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ στις 02.30.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 470 €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 650 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Τη εταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα – Σάμο – Χίο – Καβάλα σε οικονομικές θέσεις.
4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Samos 3* με πρωινό στο Βαθύ Σάμου και 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Chandris 4* με ημιδιατροφή στην Χίο σε δίκλινα δωμάτια.
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις – εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Αρχηγό – συνοδό. Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Φόρους ξενοδοχείων, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
Κόστος προαιρετικής εκδρομής στην Ικαρία 30 €.
Κόστος προαιρετικής εκδρομής στην Πάτμο 40 €.
Επιβάρυνση καμπίνας ΚΑΤΟΠΙΝ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ + 40 € (Καβάλα-Σάμος και Χίος – Καβάλα)

 • Προσφορές
  της κατηγορίας
 • Περισσότερα της κατηγορίας
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

  Αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου

  Αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου
  Tιμή: 565.00 €

  Βελιγράδι, από Καβάλα

  Βελιγράδι, από Καβάλα
  Tιμή: 195.00 €
   

  Γύρος Δαλματικών Ακτών, από Καβάλα

  Γύρος Δαλματικών Ακτών, από Καβάλα
  Tιμή: 419.00 €

  Γύρος Σικελίας, από Καβάλα

  Γύρος Σικελίας, από Καβάλα
  Tιμή: 589.00 €
   

  Ηλιόλουστη Ακτή, από Καβάλα

  Ηλιόλουστη Ακτή, από Καβάλα
  Tιμή: 165.00 €

  Ιταλία, από Καβάλα

  Ιταλία, από Καβάλα
  Tιμή: 595.00 €
   

  Ιταλικό Πανόραμα, από Καβάλα

  Ιταλικό Πανόραμα, από Καβάλα
  Tιμή: 439.00 €

  Κρουαζιέρα «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», από Καβάλα

  Κρουαζιέρα «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», από Καβάλα
  Tιμή: 580.00 €
   

  Ναύπλιο, Σπέτσες, Ύδρα, Μονεμβασιά από Καβάλα

  Ναύπλιο, Σπέτσες, Ύδρα, Μονεμβασιά από Καβάλα
  Tιμή: 250.00 €

  Πανόραμα Κρήτης

  Πανόραμα Κρήτης
  Tιμή: 535.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ FB