Ταξίδια Εκδρομές: Ταξίδια στην Ελλάδα

Πανόραμα Κρήτης

7 ημέρες

Από 535.00€

Κωδικός: 7 ημέρες

Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8, 1/9, 8/9,

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΚΝΩΣΟΣ - ΓΟΥΒΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναχώρηση µε απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στην όμορφη Κρήτη, και ξεκινάμε την ξενάγηση µας στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημά ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς µε έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμά του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη µε τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες µε ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΟΝΗ ΑΡΚΑ∆ΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ μπάνιο - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΟ∆ΕΛΕ
Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο µε το Ενετικό φρούριο Φορτέζα στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία µε οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς πανέμορφους καταρράκτες πολλά τρεχούμενα νερά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος σταθμός µας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον EL GRECO. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο µας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ - ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, µε τα πολλά θερμοκήπια γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη µε καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία µε την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισµένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο - διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΦΑΙΣΤΟΣ - ΜΑΤΑΛΑ μπάνιο - ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ - ΑΝΩΠΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και τον πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι µε κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάµανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές µε τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι - σόου µε 22 χορευτές (καλλιτέχνες). Διανυκτέρευση

5η ημέρα: ΧΑΝΙΑ μπάνιο - ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό, και αναχωρούμε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιμάνι µε το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία µε πανοραμική θέα στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία µε την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαµί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύμα εξ ιδίων . Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζοντας το πολύ όμορφο πρόγραμμα της μέρας µας θα πιούμε τον καφέ µας στην εξαιρετικής ομορφιάς παραλία της Γεωργιούπολης, µε σήμα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισμένο σε ένα βραχώδες νησάκι μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 µ. από την ακτή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΝΩΓΕΙΑ – ΖΩΝΙΑΝΑ
Πρωινό, και ξεκινάμε για τα Ζωνιανά, το ένοπλο άντρο του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενεί όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Σφενδόνη, ένα από τα ομορφότερα στην Ελλάδα µε πολύ πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγµιτικό διάκοσμο. Ανήκει στο φυσικό πάρκο Ψηλορείτη που έχει ενταχθεί στα Γεωπάρκα της UNESCO. Επόμενος σταθμός µας το υπέροχο χωριό του Ξυλούρη, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του. Στη συνέχεια καταλήγουμε στην Αμμουδάρα για μπάνιο και προαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση – δείπνο – διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΕΝΥ∆ΡΕΙΟ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ - WATER CITY
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Στη συνέχεια αναχώρηση για το θεματικό υδάτινο πάρκο (δωρεάν είσοδο) που βρίσκεται στην Άνω πόλη και υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεμάτες παιχνίδι ήλιο και διασκέδαση και την αδρεναλίνη στα ύψη. Επόμενος σταθμός µας το Κοκκίνη Χάνι, ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και προαιρετικό καφέ/φαγητό. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Με απευθείας πτήση επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 535€, ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +150€ (για τις αναχωρήσεις 4/7, 21/7, 28/7, 25/8, 1/9, 8/9)
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 549€, ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +150€ (για τις αναχωρήσεις 4/8, 11/8, 18/8)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
-Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Ηράκλειο – Θεσ/νίκη.
-6 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείοVANISKO 3* sup. στην Αμμουδάρα Ηρακλείου με Ημιδιατροφή.
-Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Αρχηγός – συνοδός του γραφείου µας.
-Επίσημος τοπικός ξεναγός.
-Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρο διαμονής

 • Προσφορές
  της κατηγορίας
 • Περισσότερα της κατηγορίας
 • Κρουαζιέρα «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», από Καβάλα

  Κρουαζιέρα «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», από Καβάλα
  Tιμή: 580.00 €

  Ναύπλιο, Σπέτσες, Ύδρα, Μονεμβασιά από Καβάλα

  Ναύπλιο, Σπέτσες, Ύδρα, Μονεμβασιά από Καβάλα
  Tιμή: 250.00 €
   

  Πανόραμα Κρήτης

  Πανόραμα Κρήτης
  Tιμή: 535.00 €

  Σύρος, από Καβάλα

  Σύρος, από Καβάλα
  Tιμή: 220.00 €
   

  Σύρος, Τήνος, Καμένα Βούρλα από Καβάλα

  Σύρος, Τήνος, Καμένα Βούρλα από Καβάλα
  Tιμή: 320.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ FB