Ταξίδια Εκδρομές: Ταξίδια στο Εξωτερικό

Πολιτιστικό οδοιπορικό στον Πόντο

10 ημέρες

Τιμή 570.00€

Κωδικός: 10 ημέρες

ΣΙΝΩΠΗ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ – ΜΠΑΦΡΑ - ΚΟΤΥΩΡΑ – ΟΙΝΟΗ – ΙΑΣΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΑΜΑΣΕΙΑ – ΜΕΡΖΕΦΟΥΝΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΦΑΝΑΡΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

15 Αυγούστου Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Βαζελώνα & Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα!

10 - 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΗΜΕΡΑ 1Η: ΚΑΒΑΛΑ - ΚΗΠΟΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (453 χλμ):
Συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο και αναχώρηση στις 07:45 για την Κωνσταντινούπολη. Ενδιάμεσοι σταθμοί στο Τελωνείο των Κήπων και για καφέ στη Ραιδεστό. Άφιξη το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη και επίσκεψη στο Μπαλουκλί στη Ζωοδόχο Πηγή. Προαιρετική βραδινή έξοδος στην περιοχή του Πέραν και Ταξίμ. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2Η: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ – ΣΙΝΩΠΗ (710 χλμ):
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Σινώπη μέσω Νικομήδειας ( Ισμίτ ) και Αδά Παζάρ. Ενδιάμεσος σταθμός για ξεκούραση, καφέ και γρήγορο φαγητό στο μαγευτικό βουνό Μπολού. Περιήγηση στην ιστορική Σαφράμπολη (γνωστή από την παραγωγή του μπαχαρικού σαφράν), με το Παλιό Τζαμί και τα παραδοσιακά κονάκια και ενδεχόμενο γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ακολουθεί ξενάγηση στην Κασταμονή, πόλη της Αρχαίας Παφλαγονίας από τη ν οποία καταγόταν η μεγάλη οικογένεια των Κομνηνών Αυτοκρατόρων της Τραπεζούντας ( 1204 – 1461 ), όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλοπρεπές Φρούριο κτισμένο σε ψηλό βράχο. Δείπνο – διανυκτέρευση στη Σινώπη.

ΗΜΕΡΑ 3Η: ΣΙΝΩΠΗ – ΜΠΑΦΡΑ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ (ΑΜΙΣΟΣ) (166 χλμ):
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στη Σινώπη, όπου θα δούμε το περίφημο κάστρο της, την ελληνική συνοικία, το παζάρι και το πλούσιο με αρχαίους καλλιτεχνικούς θησαυρούς Αρχαιολογικό Μουσείο. Προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα με τοπικούς ψαρομεζέδες. Ακολουθεί περιήγηση στη μαρτυρική Μπάφρα, όπου θα δούμε το παλιό Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο που κτίστηκε το 1905 το οποίο σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και λειτουργεί ως Νηπιαγωγείο, το 3όροφο σπίτι του παπά και το αρχοντικό του καπνέμπορα Εφραιμίδη ( Εφραίμ Κονάκ ), που λειτουργεί σήμερα ως Λέσχη Εκπαιδευτικών. Δείπνο – διανυκτέρευση στη Σαμψούντα. Προαιρετικό ποντιακό γλέντι με λύρα.

ΗΜΕΡΑ 4Η: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΟΙΝΟΗ – ΚΟΤΥΩΡΑ (Ordu) – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (328 χλμ):
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Σαμψούντας, στην Πλατεία του Ρολογιού, στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου απέμειναν 2 από τα 4 ελληνικά σχολεία και διάφορα παλιά αρχοντικά επιφανών Ποντίων. Ελεύθερος χρόνος για shopping στην αγορά της Σαμψούντας. Αναχώρηση στις 13.00 για την Τραπεζούντα με πρώτη στάση στην Οινόη. Ακολουθεί περιήγηση στα Κοτύωρα (Ορντού), όπου θα δούμε τον Ναό της Υπαπαντής, και τα παλιά ελληνικά σχολεία και αρχοντικά ποντίων. Προαιρετικό γεύμα σε γνωστή παραλιακή ψαροταβέρνα της πόλης. Δείπνο – διανυκτέρευση στην Τραπεζούντα.

ΗΜΕΡΑ 5Η: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε το Φροντιστήριο Τραπεζούντας (σήμερα τουρκικό λύκειο ), το Σπίτι Μέριμνας Ποντίων Κυριών (σήμερα τοπικό λαογραφικό μουσείο), το αρχοντικό του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφυλάκτου, τα κτίρια των ελληνικών τραπεζών των Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου και της Τράπεζας Αθηνών, το Ναό της Αγίας Σοφίας με τις περίφημες τοιχογραφίες και τα βυζαντινά ψηφιδωτά (εκεί έγιναν όλες οι στέψεις των βυζαντινών αυτοκρατόρων της οικογένειας των Κομνηνών ) και τέλος τα παλιά τείχη της πόλης που εκτίνονται ως την παραλιακή ζώνη της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βίλλα Καπαγιαννίδη στο Σοούκ Σου (Κρυονέρι), η οποία σήμερα λέγεται Ατατούρκ Κιόσκ ( έμεινε για 3 ημέρες ο Κεμάλ Ατατούρκ την εποχή που έγιναν οι μεγαλύτερες σφαγές των ελλήνων ποντίων από τους Τσέτες και τους Νεότουρκους) και λειτουργεί ως τοπικό μουσείο (μπορεί να δει κανείς προσωπικά είδη της οικογένειας Καπαγιαννίδη και του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ). Ελεύθερο πρόγραμμα το απόγευμα για να επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 6Η: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΜΑΤΣΟΥΚΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ (120 χλμ):
Πρωινό στο ξενοδοχείο.Επίσκεψη στην περιοχή της Ματσούκας και προσκύνημα στο φημισμένο μοναστήρι των Ποντίων, την Παναγία Σουμελά, κτισμένο στο Όρος Μελά. Θα παραβρεθούμε στη Θεία Λειτουργία ανήμερα 15 Αυγούστου, εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου Μητρός Παναγίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο μέσα στα πλατάνια (συνιστούμε πέστροφα ψητή). Μικρή στάση στης Τρίχας το Γεφύρι, όπου θα χορέψουμε το ομώνυμο τραγούδι – χορό. Ελεύθερο απόγευμα στην Τραπεζούντα και shopping στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο – διανυκτέρευση. Προαιρετικό ποντιακό γλέντι με λύρα σε τοπικό κέντρο.

ΗΜΕΡΑ 7Η: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο πρόγραμμα για να επισκεφθείτε τις ιδιαίτερες πατρίδες σας στην ευρύτερη περιοχή της Τραπεζούντας (σας συνιστούμε να ναυλώσετε μικρά mini bus – dolmus). Προαιρετική επίσκεψη στην Αργυρούπολη, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Βαζελώνα. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 8Η:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΙΑΣΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ-ΑΜΑΣΕΙΑ(465 χλμ):
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην Κερασούντα, όπου θα δούμε την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το Σπίτι του Παπά, το παλιό Παρθεναγωγείο και το Φροντιστήριο Κερασούντας, σημερινό Γυμνάσιο. Ακολουθεί ξενάγηση – προσκύνημα στην πρόσφατα αναπαλαιωμένη εκκλησία των Ναυτικών του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο Ιάσιο Ακρωτήριο με θέα τη Μαύρη Θάλασσα. Στη συνέχεια μέσω Φάτσας, Οινόης και Νεοκαισάρειας (στάση) φθάνουμε στην Αμάσεια. Δείπνο – διανυκτέρευση στην Αμάσεια.

ΗΜΕΡΑ 9Η: ΑΜΑΣΕΙΑ – ΜΕΡΖΕΦΟΥΝΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (710 χλμ):
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην ιστορική και μαρτυρική Αμάσεια, όπου στην κεντρική πλατεία της πόλης απαγχονίστηκαν 174 επιφανείς Πόντιοι το Σεπτέμβριο του 1921. Την Αμάσεια διασχίζει ο Ίρις Ποταμός ( Γεσίλ Ιρμάκ ) πάνω στη δεξιά όχθη του οποίου υπάρχουν πολλά ελληνικά παραδοσιακά σπίτια και κοντά στη γέφυρα το Κονάκι παλιό αρχοντικό του 1872. Πάνω από την πόλη στο βουνό δεσπόζουν τα δύο κάστρα της, ενώ στην πλαγιά του βουνού υπάρχουν μέσα στους βράχους οι λαξευμένοι «Τάφοι των Μιθριδατών, Βασιλέων του Πόντου». Στην Αμάσεια γεννήθηκε ο μεγάλος γεωγράφος Στράβων ( 23 π.Χ. – 67 μ.Χ. ). Ακολουθεί επίσκεψη στη Μερζεφούντα του μεγαλοπρεπούς Ναού της Αγίας Βαρβάρας και του Αμερικάνικου Κολεγίου «Ανατόλια» ( πρόσφατα αναπαλαιωμένο ). Δείπνο – διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη. Προαιρετικό by night με το πούλμαν !

ΗΜΕΡΑ 10Η: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ (640 χλμ):
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο (2 περίπου ωρών) με ιδιωτικό τουριστικό σκάφος. Άφιξη στην πόλη μας μέσω του Τελωνείου των Κήπων.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
Σε Τρίκλινο: 539€, σε δίκλινο: 570€, σε μονόκλινο: 750€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
*Μεταφορές με πολυτελές – υπερυψωμένο – κλιματιζόμενο πούλμαν.
*(9) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* , σε 2κλινα δωμάτια.
*Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα & δείπνα στα ξενοδοχεία (1 Σινώπη + 1 Σαμψούντα + 4 Τραπεζούντα + 1 Αμάσεια).
*Ξεναγήσεις – περιηγήσεις – επισκέψεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
*Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας.
*Ομαδικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων και Αστικής Ευθύνης.
*Φόροι ξενοδοχείων – Αχθοφορικά – Φ.Π.Α.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:
*Είσοδοι σε μουσεία, πινακοθήκες, αρχαιολογικούς και εκθεσιακούς χώρους. *Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των δείπνων στα ξενοδοχεία. *Όλα τα προαιρετικά γεύματα ή δείπνα σε τοπικά εστιατόρια.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
*Προαιρετικό ποντιακό γλέντι με λύρα στη Σαμψούντα & Τραπεζούντα = 15€.
*Προαιρετικό by night με το πούλμαν στην Κωνσταντινούπολη = 10€.
*Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο ( 2 περίπου ωρών ) με ιδιωτικό τουριστικό σκάφος = 15€. *Προαιρετικές επισκέψεις στις ιδιαίτερες πατρίδες σας στην ευρύτερη περιοχή της Τραπεζούντας (σας συνιστούμε να ναυλώσετε μικρά mini bus – dolmus).
*Προαιρετική επίσκεψη στην Αργυρούπολη, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Βαζελώνα.

 • Προσφορές
  της κατηγορίας
 • Περισσότερα της κατηγορίας
 • Αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου

  Αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου
  Tιμή: 565.00 €

  Βελιγράδι, από Καβάλα

  Βελιγράδι, από Καβάλα
  Tιμή: 195.00 €
   

  Γύρος Δαλματικών Ακτών, από Καβάλα

  Γύρος Δαλματικών Ακτών, από Καβάλα
  Tιμή: 419.00 €

  Γύρος Σικελίας, από Καβάλα

  Γύρος Σικελίας, από Καβάλα
  Tιμή: 589.00 €
   

  Ηλιόλουστη Ακτή, από Καβάλα

  Ηλιόλουστη Ακτή, από Καβάλα
  Tιμή: 165.00 €

  Ιταλία, από Καβάλα

  Ιταλία, από Καβάλα
  Tιμή: 595.00 €
   

  Ιταλικό Πανόραμα, από Καβάλα

  Ιταλικό Πανόραμα, από Καβάλα
  Tιμή: 439.00 €

  Πολιτιστικό οδοιπορικό στον Πόντο

  Πολιτιστικό οδοιπορικό στον Πόντο
  Tιμή: 570.00 €
   

  Πολωνία, από Καβάλα

  Πολωνία, από Καβάλα
  Tιμή: 439.00 €

  Ρουμανία, από Καβαλα

  Ρουμανία, από Καβαλα
  Tιμή: 169.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ FB