Ταξίδια Εκδρομές: Ταξίδια στην Ελλάδα

Ιωάννινα, Άρτα, Αν. Τζουμέρκα, Αγρίνιο, Μεσσολόγγι, Αστακός, Πρέβεζα, Ζάλογγος

από Καβάλα

5 ημέρες

Τιμή 235.00€

Κωδικός: 5 ημέρες

1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1η μέρα. Καβάλα – Άρτα.
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στα Γιάννενα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Προαιρετική επίσκεψη στο Νησί της Κυρά Φροσύνης. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άρτα Τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

2η μέρα. Άρτα – Τζουμέρκα.
Μετά το πρωινό περιήγηση στην πόλη της Άρτας και το ομώνυμο ιστορικό Γεφύρι. Στη συνέχεια ξεκινάμε για να ανηφορίσουμε στα Τζουμέρκα ή Αθαμανικά όρη που είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος. Απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ορεινής Άρτας, µε πρώτη στάση για καφέ στο Πέτα, που έγινε η ιστορική µάχη το 1822, κτισμένο αμφιθεατρικά ατενίζοντας το φράγμα Πουρναριού και την τεχνητή λίμνη του Αράχθου. Ανηφορίζοντας είναι κτισμένο το Βουλγαρέλι µε τα αμφιθεατρικά σπίτια, την υπερυψωμένη πλατεία και τις πετρόκτιστες βρύσες «Αρχοντω» και «κρυσταλλώ» µε τα τέσσερα και επτά στόματα αντίστοιχα, εξαιρετικό στολίδι - στοιχείο ταυτότητος του χωριού. Θα επισκεφτούμε και την κόκκινη εκκλησία στον οικισµό Παλαιοχώρι γνωστή και ως Παναγίας Βελλά. Γεύμα και επιστροφή στην Άρτα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα. Άρτα – Αγρίνιο – Μεσολόγγι – Αστακός.
Πρωινό και αναχώρηση. Μέσω Αμφιλοχίας, φθάνουμε στο Αγρίνιο. Σύντομη γνωριμία με την πόλη και συνεχίζουμε για το Ιστορικό Μεσολόγγι, πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μεσολόγγι, η Ιερά πόλις όπως έχει αποκληθεί, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Η πύλη της Εξόδου, ο χωματένιος φράχτης, ο κήπος των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη και του Λόρδου Βύρωνα αποτελούν ορισμένα μόνο από τα τεκμήρια του ρόλου που διαδραμάτισε η πόλη στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Ελεύθερος χρόνος και στην συνέχεια αναχώρηση για τον Αστακό. Ο Αστακός είναι παράλια κωμόπολη (υψόμ. 10μ.) του νομού Αιτωλοακαρνανίας, χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου κόλπου και στους πρόποδες του όρους Βελούτσα που είναι η απόληξη των Ακαρνανικών Ορέων. Το απόγευμα επιστροφή στην Άρτα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα. Άρτα – Ζάλογγο – Πρέβεζα.
Πρωινό. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ζάλογγο. Το Ζάλογγο είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας. Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας, πάνω από το χωριό Καμαρίνα, και ανήκει στην οροσειρά των Κασωπαίων ορέων της Ηπείρου. Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλούμενο Χορό του Ζαλόγγου. Στα οροπέδια του όρους αυτού κτίσθηκε το 1950-1961 το μεγαλύτερο άγαλμα της Ελλάδας, με τον τίτλο Μνημείο Ζαλόγγου με σχέδια του γλύπτη Γεώργιου Ζογγολόπουλου (1903-2004). Συνεχίζοντας περνάμε από την Αρχαία Νικόπολη, για να καταλήξουμε στην Πρέβεζα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή το απόγευμα στην Άρτα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα. Άρτα – Καβάλα.
Μετά το πρωινό παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Στάση στο Μέτσοβο για καφέ η φαγητό. Στην συνέχεια μέσω Βέροιας, Θεσσαλονίκης, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 235 €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 295 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Τις μεταφορές με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
Τη διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Άρτα.
Πρωινό σε μπουφέ.
Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας.
Τις εκδρομές και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων, επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων , τις προαιρετικές κρουαζιέρες και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 • Προσφορές
  της κατηγορίας
 • Περισσότερα της κατηγορίας
 • Ιωάννινα, Άρτα, Αν. Τζουμέρκα, Αγρίνιο, Μεσσολόγγι, Αστακός, Πρέβεζα, Ζάλογγος

  Ιωάννινα, Άρτα, Αν. Τζουμέρκα, Αγρίνιο, Μεσσολόγγι, Αστακός, Πρέβεζα, Ζάλογγος
  Tιμή: 235.00 €

  Τολό Αργολίδας από Καβάλα

  Τολό Αργολίδας από Καβάλα
  Tιμή: 220.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ FB