Εκτύπωσε

Πάσχα στην Κρήτη 5 ημέρες - 02-06/05/2024 - GEORAMA Travel agency

AA: 57

Tιμή: 664.00€


Περιγραφή της εκδρομής

Πάσχα στην Κρήτη
5 Ημέρες

Ηράκλειο – Κνωσός – Χανιά – Ρέθυμνο

Αναχώρηση: 02 Μαΐου – 06 Μαΐου

1η Ημέρα Πέμπτη: Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο – Ρέθυμνο (80χμ). Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης Μακεδονία» και αναχώρηση με απευθείας πτήση της Sky Express για το Ηράκλειο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Παρασκευή: Ρέθυμνο – Μονή Αρκαδίου (30χμ) - Μαργαρίτες. Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Αρκαδίου. Η Μονή Αρκαδίου είναι το ιερότερο σύμβολο του αγώνα των Κρητικών για την ελευθερία. Βρίσκεται σε χαμηλό οροπέδιο (υψόμετρο 500 μέτρα) στις υπώρειες του Ψηλορείτη σε απόσταση 23 χλμ. από το Ρέθυμνο. Στη μεγάλη κρητική επανάσταση του 1866 ένας στρατός από 15.000 Οθωμανούς με 30 κανόνια περικύκλωσε τη Μονή Αρκαδίου, οι επαναστάτες κλείστηκαν στην πυριτιδαποθήκη (παλιά οιναποθήκη) και ο Κωστής Γιαμπουδάκης έβαλε φωτιά στα βαρέλια με την πυρίτιδα και το κτίριο ανατινάχτηκε στον αέρα (9 Νοεμβρίου 1866). 
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας καθώς και το γραφικό χωριό στους πρόποδες του Ψηλορείτη, τους Μαργαρίτες το χωριό των ‘‘πιθαράδων’’ και σημαντικότερο κέντρο αγγειοπλαστικής στη δυτική Κρήτη, με μακρά ιστορία από την εποχή της Ενετοκρατίας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην πόλη του Ρεθύμνου, με τη Φορτέτσα και τα γραφικά δρομάκια της πόλης, που η ανατολίτικη επιρροή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, συνδυάζεται με την ενετική αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. Χρόνος ελεύθερος για περπάτημα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, για να συναντήσουμε πολλά ενετικά και οθωμανικά μνημεία. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και το βράδυ μετά το δείπνο, μετάβαση στο Ρέθυμνο για να συμμετέχουμε στην περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Σάββατο: Χανιά (66χμ) – Ανάσταση στην Μονή Αρκαδίου. Πρωινό και αναχώρηση για τα Χανιά. Νωρίς το πρωί φτάνουμε στο λιμάνι των Χανίων και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πρωινό με περιπάτους γνωριμίας στην πόλη με το Βενετσιάνικο λιμάνι, και τα γραφικά δρομάκια της πόλης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, μέσα σε  ένα μαγευτικό ʼΆλσος με μοναδική θέα στην πόλη.  Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.  Αργά το βράδυ αναχώρηση για την Μονή Αρκαδίου όπου θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση. 

4η Ημέρα Κυριακή: Ρέθυμνο. Ελεύθερο πρωινό για ξεκούραση. Αμέσως μετά θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα με συνοδεία ζωντανής Ελληνικής μουσικής και παραδοσιακών χορών της Κρήτης. Το απόγευμα μεταφορά στο Ρέθυμνο για βόλτα στην πόλη. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

5η Ημέρα Δευτέρα: Ηράκλειο – Κνωσός – Θεσσαλονίκη (80χμ.). Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγησή μας στην Κνωσό, έναν από τους πιο σημαντικούς και πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο και πλέον λαμπρό ανάκτορο του μυθικού βασιλιά Μίνωα, που χτίστηκε γύρω στο 2000 π.Χ. και αποτέλεσε το κέντρο του περίφημου Μινωικού πολιτισμού. Στην Κνωσό μπορείς να δεις από κοντά τη χάρη και τη δεξιοτεχνία των αρχαίων Κρητών, που φάνηκε στη δόμηση, στη διακόσμηση και στη λειτουργία του ανακτόρου. Θα μάθουμε επίσης για διάσημες ιστορίες όπως ο μύθος του Λαβύρινθου και ο μύθος του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Ηράκλειο την πρωτεύουσα της Κρήτης. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό φρούριο των Βενετών (Κούλες), που φυλάει τη θάλασσα από το 16ο αιώνα καθώς και το ιστορικό κέντρο της. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στα γοητευτικά δρομάκια του και έπειτα να εξερευνήσουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Γνωρίζατε ότι έχει την καλύτερη συλλογή μινωικής τέχνης στον κόσμο; Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και αργά το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Περιλαμβάνονται: 


Δεν Περιλαμβάνονται: 

Τιμοκατάλογος

 

Ξενοδοχεία

Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο δωμάτιο

Τιμή κατ’ άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο

 

Τιμή σε μονόκλινο

δωμάτιο

 

Παιδική τιμή έως 12 ετών

 

Φόροι

αεροδρομίων

 

Azul Eco Hotel 4* (Περιοχή Ρεθύμνου)

 

664€

 

664€

 

904€

 

515€

51€ 

Minos Hotel 4*  (Πόλη)

 

684€

 

734€

 

754€

 

615€

Minos Ambassador 
Hotel 5* (Πόλη)

 

 

734€

 

915€

 

1034€

 

715€

 

Πτήσεις

Αναχώρηση 02 Μάϊου - Aegean Airlines

Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο 06:30 – 07:40

 

Επιστροφή 06 Μάϊου – Sky Express

Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη (GQ 561) 19:30 – 20:40

 

Κόστη εισόδων σε Αρχαιολογικούς Χώρους & Θεάματα:

 


Εκτύπωση στις 25/05/2024
Από την ιστοσελίδα GEORAMA Travel agency
georama-travel.gr/el/products.asp?pid=57