Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 - 14.00 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18.00 - 20.30

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία
που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας.
Διευρύνετε τους ορίζοντες σας και ανακαλύψτε τη μαγεία νέων πολιτισμών!

Ταξίδια Εκδρομές / Ταξίδια στο Εξωτερικό

Οχρίδα - 4 ημέρες - 23-26.12.2022

Περιγραφή της εκδρομής

Χριστούγεννα στην πανέμορφη ΟΧΡΙΔΑ!

ΜΠΙΤΟΛΑ – ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ - ΣΚΟΠΙΑ

4 μέρες                   23 - 26 Δεκεμβρίου 2022

1η ημέ­ρα  Παρασκευή 23.12.2022: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΜΠΙΤΟΛΑ – ΟΧΡΙΔΑ.(600χλμ)Συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο και αναχώρηση στις 07:40. Μέσω Θεσσαλονίκης άφιξη στο τελωνείο της Νίκης. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, ελεύθερος χρόνος στα Duty Free και αφού περάσουμε τα σύνορα συνεχίζουμε για το Μοναστήρι, αλλιώς Μπίτολα. Η ονομασία Μοναστήρι προέκυψε σύμφωνα με τις πηγές, λόγω του μεγάλου αριθμού μοναχών στην περιοχή που ίδρυσαν πολλά μικρά μοναστήρια. Οι αλλοεθνείς λαοί αποκαλούσαν την πόλη ως Βιτώλια ή Βίτωλα, ονομασία που χρησιμοποιούσαν και πολλοί βλαχόφωνοι Έλληνες. Εδώ θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, τον κεντρικό πεζόδρομο & τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου. Κατόπιν αναχώρηση και άφιξη στην Οχρίδα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέ­ρα Σάββατο 24.12.2022: Ο­ΧΡΙ­ΔΑ­ – ΜΟ­ΝΗ­ Ο­ΣΙΟΥ­ ΝΑ­ΟΥΜ.(100χλμ)Μετά το πρωινό, μια παραλίμνια διαδρομή θα μας οδηγήσει στο ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες, κτισμένο τον 10ο αιώνα, όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο και τη Βίβλο. Εκεί θα δούμε και τις πηγές του Δρίνου ποταμού, απ’ όπου μπορούμε να αγναντέψουμε το Πόγραδετς της Αλβανίας. Ελεύθερος χρόνος για αγορές ειδών λαϊκής τέχνης και κοσμήματα που κατασκευάζονται από όστρακα της λίμνης. Επιστροφή στην πανέμορφη πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης.  Η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου, κερδίζει το τουριστικό ενδιαφέρον, χάρη στο πλήθος των μνημείων της. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Κλήμεντα, ο οποίος μαζί με τον Όσιο Ναούμ υπήρξαν μαθητές του Κύριλλου και του Μεθόδιου. Θα δούμε τα μεγαλοπρεπή αγάλματα των αδελφών Κύριλλου και Μεθόδιου των Θεσσαλονικέων και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, ενώ θα επισκεφτούμε τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης & κεραμικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα. Ξεκούραση. Απογευματινή βόλτα και πάλι στην πανέμορφη πόλη. Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική για διασκέδαση και χορό. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 25.12.2022: Ο­ΧΡΙ­ΔΑΛΙΜΝΗ ΜΑΥΡΟΒΟ- ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ(Μπιγκόρσκι).(200χλμ)Πρόγευμα και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή για τη λίμνη Μαύροβο. Η διαδρομή είναι καταπληκτική μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα(38χιλ),το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης. Επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι Bigorski αφιερωμένο στον Αγ. Ιωάννη τον Πρόδρομο. Το μοναστήρι είναι τώρα πλήρως ανακαινισμένο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2009, η οποία αφάνισε τα κελιά των μοναχών. Το μοναστήρι έχει ηλικία περίπου χιλίων ετών και έχει καταστραφεί και ξαναχτιστεί πολλές φορές. Για το χτίσιμό του χρησιμοποιήθηκ ε ασβεστόλιθος που είναι το χαρακτηριστικό πέτρωμα της περιοχής (εξ’ ου και η ονομασία Bigorski, δηλαδή από ασβεστόλιθο). Ότι πιο πολύτιμο εδώ, η εκκλησία και το ανεκτίμητης αξίας εικονοστάσιο, σώζονται έως σήμερα.  Επιστροφή στην πόλη της Οχρίδας. Σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη της Οχρίδας για να θαυμάσουμε από την πλευρά της λίμνης την όμορφη και ιστορική πόλη. Γεύμα ατομικά. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα 26.12.2022: Ο­ΧΡΙ­ΔΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.(620χλμ)Πρωινό γεύμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση  για τα σύνορα. Διέλευση συνόρων και είσοδος στην Ελλάδα. Στάση για φαγητό στη Φλώρινα. Η αρχαία ονομασία της περιοχής ήταν Λυγκηστίς, που ήταν ένα αυτόνομο αρχικά μακεδονικό κρατίδιο, στο οποίο κατοικούσαν συγγενή ελληνικά-μακεδονικά φύλλα δωρικής καταγωγής, και το οποίο ο Φίλιππος Β’ ένωσε με το δικό του μεγάλο μακεδονικό βασίλειο. Η περιοχή οφείλει την ονομασία της στον πρώτο μυθικό βασιλιά της, τον ήρωα και αργοναύτη Λυγκέα. Αναχώρηση με ανάλογες στάσεις καθοδόν. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ, με τις καλύτερες εντυπώσεις για το ταξίδι μας.                           

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 245€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 295€, ΠΑΙΔΙ ΩΣ 12: 195

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Μεταφορές με υπερυψωμένο λεωφορείο. *(3) διανυκτερεύσεις στην Οχρίδα στο  ξενοδοχείο BELVEDERE 4*(8,6 βαθμοί Booking). Ημιδιατροφή (3)προγεύματα +(3)δείπνα, το ένα με ζωντανή μουσική. * Εκδρομές & περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. *Έμπειρος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. *Τοπικός επίσημος ξεναγός * ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Είσοδοι στα Μουσεία & στους Αρχαιολογικούς Χώρους. *Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Περισσότερα της κατηγορίας

  • Προσφορές
  • Σελίδα: 1
  • 2
  • 3

Κατηγορίες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με στόχο την βελτιστοποίηση της online εμπειρίας σας

Aποδοχή όλων

Περισσότερα

OK