Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 09:00 - 14:00 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18:00 - 20:30

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία
που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας.
Διευρύνετε τους ορίζοντες σας και ανακαλύψτε τη μαγεία νέων πολιτισμών!

Ταξίδια Εκδρομές / Ταξίδια στο Εξωτερικό

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα - 4 ημέρες – 3 νύχτες κάθε Πέμπτη πρωί

Περιγραφή της εκδρομής

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα

4 ημέρες / 3νύχτες (πρωινή αναχώρηση)

1η ημέρα : Καβάλα - Κωνσταντινούπολη (430 χλμ.) Αναχώρηση περίπου στις 08.30 π.μ. από τον Άγιο Σύλλα και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης Magnifica Communita di Perra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά , θα σας ενθουσιάσει.

2η ημέρα: Κεράτιος κόλπος-Κρουαζιέρα Βοσπόρου- Ασιατική Κωνσταντινούπολη-Πρίγκηπος Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας , η μέρα μας ξεκινά με το ομορφότερο κομμάτι της εκδρομής, την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Αναχωρώντας από τον Κεράτιο κόλπο και πλέοντας παράλληλα της ευρωπαϊκής ακτής, θα θαυμάσουμε τα παλαιά ελληνικά χωριά σημαδεμένα μέχρι σήμερα από την Ρωμαίικη παρουσία αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες με τις πολυτελείς επαύλεις, φτάνουμε μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Η επιστροφή μας θα γίνει πλέοντας  παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο που θα περιμένει το λεωφορείο μας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αφού διασχίσουμε  την πρώτη κρεμαστή γέφυρα και περνώντας  έξω από  την πόλη των τυφλών την Χαλκηδόνα (Kadıköy) θα καταλήξουμε στο λιμάνι του Μπόστατζι με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στο νησί για να θαυμάσετε τις υπέροχες αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και τα μεγαλοπρεπή κιόσκια των προηγούμενων αιώνων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν εξ’ιδίων το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά ψηλά στον λόφο του νησιού. Γεύμα εξʼ ιδίων στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με τα υπέροχα φρέσκα ψάρια και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα. Παναγία των Βλαχερνών - Αγία Σοφία - Βασιλική Δεξαμενή - Βυζαντινός ιππόδρομος - Κλειστή αγορά - Αιγυπτιακή αγορά. Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών όπου οι Βυζαντινοί έψαλλαν για πρώτη φορά το 626 μ.Χ τον Ακάθιστο Ύμνο για να ευχαριστήσουν την Θεοτόκο Στρατηγό που λύτρωσε την Πόλη, και σε ανάμνηση αυτού του θαύματος τον ψάλλουμε κάθε χρόνο σε όλους τους ορθόδοξους ναούς μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο μας στο ιστορικό κέντρο, για να επισκεφτούμε τον γυναικωνίτη της Αγίας Σοφίας με τα υπέροχα ψηφιδωτά του ,που πλέον λειτουργεί σαν τζαμί με όλους τους κανόνες που επιβάλλονται. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το πολύ ατμοσφαιρικό της περιβάλλον που αποτελεί ακόμη ένα θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Καταλήγουμε στο πάρκο που κάποτε ήταν το σημείο του Βυζαντινού ιπποδρόμου για να ανηφορίσουμε προς την σκεπαστή αγορά (kapalı çarşı). Ελεύθερος χρόνος στα δαιδαλώδη στενά της κλειστής αγοράς και συνεχίζοντας την περιπλάνηση μας, καταλήγουμε στην Αιγυπτιακή Αγορά στο Εμινονού. Εδώ στα πολύβουά σοκάκια της περιοχής θα νιώσουμε τον αληθινό σφυγμό της Πόλης , χωρίς να παραλείψουμε να δοκιμάσουμε ένα παραδοσιακό Balik ekmek ( σάντουιτς με ψάρι ) παρέα με τους χιλιάδες γλάρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με παραδοσιακούς χορούς oriental . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο στεγάζεται από το 1601 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ξενάγηση, προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος εφ’ όσον υπάρχει θεία λειτουργία να παρακολουθήσετε μέρος της, η να περιηγηθείτε στα πανέμορφα σοκάκια του Φαναρίου και να θαυμάσετε την παρακείμενη Μεγάλη του Γένους Σχολή, που στεγάζεται στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Κωνσταντίνου Δημάδη και αποτελεί σήμερα ένα από τα τρία μειονοτικά ελληνόφωνα σχολεία της. Ακολουθεί η επίσκεψη - ξενάγηση στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Αναχώρηση και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα. Τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθʼ οδόν, άφιξη στην Καβάλα με χαραγμένες στην καρδιά μας εικόνες και συναισθήματα από την επίσκεψη -προσκύνημα στην Πόλη των πόλεων.             

                                        

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Οι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Πρωινό. Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας. Τοπικός ξεναγός. Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξʼ ιδίων. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: τιμή ενήλικα: 20€/παιδί 2-12 ετών: 15€. Εισιτήριο για Πριγκηπόνησα: 15€ κατ’ άτομο. Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 10€ κατ’ άτομο. Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19: Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 70% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20€ κατ’ άτομο.

Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Βʼ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Από 01/01/2023 το Τουρκικό κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής.

Τιμοκατάλογος

Αναχωρήσεις

 

Ημέρες

Ξενοδοχεία

Τιμή

Mονόκλινo

 

Παιδί

2-12 ετών

Διατροφή

 

Παρατηρήσεις

Κάθε Πέμπτη Πρωί έως 11/07

4ημ

Eterno 3* - Πλατεία Ταξίμ

219

+115

129€

Πρωινό

 

 

 

Biancho Pera 4* - Περιοχή Ταξίμ

235

+125

129€

Riva 4* - Πλατεία Ταξίμ

239

+130

139€

Dora Pera 4* - Περιοχή Ταξίμ

259

+145

149

Central Palace 4* Πλατεία Ταξίμ

265€              

+155€

149€

 

Αναχωρήσεις

 

Ημέρες

Ξενοδοχεία

Τιμή

Mονόκλινo

 

Παιδί

2-12 ετών

Διατροφή

 

Παρατηρήσεις

Κάθε Πέμπτη Πρωί απο 18/07 για όλο το Καλοκαίρι

4ημ

Eterno 3* - Πλατεία Ταξίμ

205

+115

129€

Πρωινό

 

 

 

Biancho Pera 4* - Περιοχή Ταξίμ

225

+125

129€

Dora Pera 4* - Περιοχή Ταξίμ

229€

+145€

149€

Central Palace 4* Πλατεία Ταξίμ  

235

+155

149€

Lamartine / Riva 4*                      Πλατεία Ταξίμ

239€              

+130€

139€

Περισσότερα της κατηγορίας

  • Προσφορές
  • Σελίδα: 1
  • 2

Κατηγορίες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με στόχο την βελτιστοποίηση της online εμπειρίας σας

Aποδοχή όλων

Περισσότερα

OK