Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 - 14.00 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18.30 - 21.00

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία
που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας.
Διευρύνετε τους ορίζοντες σας και ανακαλύψτε τη μαγεία νέων πολιτισμών!

Ταξίδια Εκδρομές / Ταξίδια στο Εξωτερικό

Κωνσταντινούπολη 1000 & 1 Νύχτες - 5 ημέρες - 4 νύχτες κάθε Κυριακή πρωί

Περιγραφή της εκδρομής

Κωνσταντινούπολη 1000 & 1 Νύχτες 5 ημέρες – 4 διανυκτερεύσεις (πρωινή αναχώρηση)

 

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη - Καβάλα – Κωνσταντινούπολη (620 χλμ). Αναχώρηση στις 06.00πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης Magnifica Communita di Perra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά , θα σας ενθουσιάσει.
2η μέρα: Φανάρι – Οικουμενικό πατριαρχείο – Παναγία των Βλαχερνών – Ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ – Μεσοχώρι (Ortakoy) και χωριά του Βοσπόρου - Λεβεντ – Εμπορικό κέντρο Canyon. Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ. Επίσκεψη-ξενάγηση στο ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών σουλτάνων, με την πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Θα συνεχίσουμε οδικώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής του Βοσπόρου κατευθυνόμενοι στο περίφημο Μεσοχώρι του Βοσπόρου, γνωστό για την εκκλησία του Αγίου Φωκά αλλά και για τα γραφικά πλακόστρωτα στενά που είναι κατάμεστα με υπαίθρια μαγαζιά και πάγκους με χειροποίητα προϊόντα. Η πλατεία πλάι στη παραλία του Μεσοχωρίου είναι από τους λίγους ανοικτούς δημόσιους χώρους πάνω στην ακτή του Βοσπόρου, απ’ όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει το πανόραμα του Στενού και της απέναντι όχθης αλλά και της πρώτης κρεμαστής γέφυρας του Βοσπόρου η οποία γειτνιάζει με την περιοχή. Μετά το Μεσοχώρι θα συνεχίσουμε τη περνώντας μέσα από την Ξηροκρήνη και το Μέγα Ρεύμα, Μπεμπέκ, Κάστρο της Ρωμυλίας , Στενή, Νιχώρι, μέχρι και τα Θεραπειά  θαυμάζοντας καθ’ οδόν το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, με τα αρχοντικά και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες, και ακολουθώντας το δρόμο των υψωμάτων του Βοσπόρου θα καταλήξουμε στο ¨Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης», το Λεβεντ  με τους ουρανοξύστες και τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα για να επισκεφθούμε το μοναδικό βραβευμένο για το σχεδιασμό του εμπορικό κέντρο Canyon. ". Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικό δείπνο στις γραφικές ψαροταβέρνες του Κοντοσκάλιου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου – Ανάκτορο Beylerbeyi – Ασιατική Κωνσταντινούπολη – Χαλκηδόνα – Πρίγκηπος. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ασιατική Κωνσταντινούπολη διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Φτάνουμε στο παραθαλάσσιο Ανάκτορο Μπεηλερμπεη κάτω από την Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Το ανάκτορο με τα αναρίθμητα δωμάτια και το χαρέμι του διακοσμημένο σε στυλ Ροκοκό σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγεί μέσα από παραμύθι. Θα συνεχίσουμε κατά μήκος της παραλιακής ακτής διασχίζοντας  το Σκούταρι όπου στο ένωμα του Βοσπόρου με τη θάλασσα του Μαρμαρά βρίσκεται ο διάσημος Πύργο της Κόρης,  για να καταλήξουμε στην Πόλη των Τυφλών , την Χαλκηδόνα. Στην Χαλκηδόνα θα επισκευτούμε το ναό της προστάτιδας της Αγίας Ευφημίας καθώς επίσης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα γραφικά σοκάκια τα οποία πλημμυρισμένα από τα αρώματα και τα χρώματα τους μας υπενθυμίζουν συνεχώς την παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στην περιοχή . Εφόσον διασχίσουμε τις περιοχές του Μοδίου , Φενερμπαχτσε, Καλαμισίου και Μπόσταντζι φτάνουμε στο  λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο καράβι ιδιωτικής γραμμής με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο.  Άφιξη στο Νησί του   Άι Γιώργη του Κουδουνά, του πασίγνωστου μοναστηριού με τα χιλιάδες θαύματα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Η Πρίγκηπος είναι κατάμεστη από θαυμάσιες  αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και μεγαλοπρεπή «κιόσκια» των περασμένων αιώνων. Καταλήγουμε για προσκύνημα στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  (εφόσον είναι ανοιχτή) και γευματίζουμε εξ ιδίων σε ένα από τα παραθαλάσσια γραφικά ταβερνάκια. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.
 ημέρα: Βόσπορος - Βυζαντινός Ιππόδρομος -Αγ. Σοφία – Αγία Ειρήνη -Αρχαιολογικό Μουσείο - Kαπαλί Τσαρσί. Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου.. Στη συνέχεια στο ιστορικό κέντρο, περνώντας από το Μπλε Τζαμί και αφήνοντας πίσω μας το σημείο πού άλλοτε αντηχούσαν οι ιαχές του Βυζαντινού Ιπποδρόμου και οι εθιμοτυπικές πομπές του Αυγουσταίου, μεταβαίνουμε για να θαυμάσουμε  και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής την Του Θεού Αγία Σοφία η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα τον αρχαιότερο μεγαλύτερο περίκλειστό ναό του κόσμου.  Στη συνέχεια εισερχόμαστε μέσω της σουλτανικής πύλης Μπαμπ Χουμαγιούν στην πρώτη αυλή του Οθωμανικού Ανακτόρου Τοπ Καπί προκειμένου να επισκεφθούμε την Αγία Ειρήνη όπου στεγαζόταν το Πατριαρχείο μέχρι να ολοκληρωθεί ο ναός της Αγίας Σοφίας. Διασχίζοντας την «αυλή των Γενιτσάρων» θα κατευθυνθούμε στη Νότια πλευρά του Τοπ Καπί όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του, καθώς μετρά περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκθέματα από όλους σχεδόν τους πολιτισμούς και τις χρονικές περιόδους. Θα συνεχίσουμε για την πασίγνωστη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο "παζάρι". Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο .
5η μέρα: Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής  - ISTANBUL FORUM- ΕΝΥΔΡΕΙΟ- LEGOLAND-Επιστροφή Πρωινό και επίσκεψη στο αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της άλωσης, και τους τάφους των Πατριαρχών. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα EΚΠΤΩΤΙΚΑ εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, για να επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών και τη LEGOLAND που προσφέρει χίλιες δυο δραστηριότητες, extreme ή πιο cool, για κάθε ηλικία και φυσικό background πάντα τον κόσμο των Lego. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με  ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου.  Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Σημείωση:  Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Τιμή συμμετοχής:
Lʼor 4* Taksim: 235€ - Μονόκλινο +135€  - παιδί 02-12 129€

Grand Halic 4* / Riva 4* Taksim: 255€ - Μονόκλινο +150€ - παιδί 02-12 139€


Dora Pera 4* / Biancho Pera Taksim: 259€ - Μονόκλινο +150€ - παιδί 02-12: 139€ 


Avantgarde 4* / Central Palace 4* Taksim: 305€ - Μονόκλινο +190€ - παιδί 02-12 +159€

Περισσότερα της κατηγορίας

  • Προσφορές

Κατηγορίες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με στόχο την βελτιστοποίηση της online εμπειρίας σας

Aποδοχή όλων

Περισσότερα

OK