Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 - 14.00 Τρίτη & Παρασκευή 19.00 - 20.30

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία
που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας.
Διευρύνετε τους ορίζοντες σας και ανακαλύψτε τη μαγεία νέων πολιτισμών!

Ταξίδια Εκδρομές / Ταξίδια στην Ελλάδα

Ιωάννινα 11-13/06/22 - Τσεπέλοβο, Μονοδένδρι, Χαράδρα Βίκου, Νησάκι

Περιγραφή της εκδρομής

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

  ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ –  ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ  - ΝΗΣΑΚΙ

11-12-13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα. Καβάλα – Γιάννενα. Αναχώρηση από τον Χώρο του Τελωνείου στις 07:00. Μέσω Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο Μέτσοβο. Σε υψόμετρο 1150 μ. μπορούμε να θαυμάσουμε την φύση και να περιηγηθούμε στα πλακόστρωτα δρομάκια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την γραφική πόλη, διαν/ση.

2η μέρα. Γιάννενα – Τσεπέλοβο – Χαράδρα Βίκου - Μονοδένδρι .  Πρωινό. Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην όμορφη Ήπειρο από τα μοναδικά Ζαγοροχώρια. Παραδοσιακό Ζαγοροχώρι με αξιόλογη ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, το Τσεπέλοβο είναι χτισμένο σε πλαγιά του ορεινού όγκου της Τύμφης (υψόμετρο 1.080), σε απόσταση 49 χλμ Β από την πόλη των Ιωαννίνων. Την όμορφη εικόνα του χωριού του Δήμου Ζαγορίου συνθέτουν η λιθόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, τα γραφικά καλντερίμια, τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά με τις περιτοιχισμένες αυλές και τις ωραίες αυλόπορτες. Εξαίρετο δείγμα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα αποτελεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που στολίζει το χωριό. Ο ναός φέρει επιχρυσωμένο τέμπλο (1760-1764) και τοιχογραφίες καπεσοβιτών ζωγράφων (1783-1786). Επόμενος σταθμός το επιβλητικό Φαράγγι του Βίκου, μια μαγευτική τοποθεσία με μεγάλη οικολογική αξία. Το Φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100 μέτρα στο στενότερο σημείο του και ταυτόχρονα βάθος που ξεπερνά τα 900 μέτρα. Με μήκος 12 χλμ και μέγιστο ύψος 1000 μ. είναι  ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Αργά το μεσημέρι φθάνουμε στο Μονοδένδρι (Κεντρικό Ζαγόρι). Από τα πιο τουριστικά χωριά και από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν. Όμορφα αρχοντικά, πολλές προτάσεις διαμονής και φαγητού. Το χωριό Μονοδένδρι βρίσκεται απέναντι από το Βραδέτο και είναι κτισμένο στα 1.060 μέτρα υψόμετρο σε περίοπτη θέση: έχει πλάτη στο χάσμα του φαραγγιού του Βίκου. Ελεύθερος χρόνος για περπάτημα (Μονή Αγ. Παρασκευής) και για φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα. Γιάννενα –  Κάστρο – Νησάκι – Καβάλα. Πρωινό. Επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων. Θα ξεκινήσουμε από το κάστρο και το τζαμί του Ασλάν πασά. Ενδιαφέρον είναι το Μουσείο Αργυροτεχνίας βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων, Σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία.. Θα συνεχίσουμε με το πανέμορφο νησάκι στη θρυλική λίμνη Παμβώτιδα. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του Αλή Πασά, το μέρος όπου θανατώθηκε ο θρυλικός Αλής. Θα δούμε τον οντά και τις τρύπες στο πάτωμα από τις σφαίρες που τον σκότωσαν, τοπικές ενδυμασίες, έγγραφα της εποχής και προσωπικά αντικείμενα του Αλή και της κυρά Φροσύνης. Ελεύθερος χρόνος. Γεύμα ατομικά. Το απόγευμα αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 150 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 220 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Τις μεταφορές με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας. Διαμονή (2 διαν/σεις ) στο  ξενοδοχείο EPIRUS PALACE 5* στα Ιωάννινα. Τα πρωινά σε πλούσιο μπουφέ. Εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Επίσημο ξεναγό Ζαγοροχώρια - Γιάννενα. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Φόρους ξενοδοχείων (4 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση)  Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

**Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

Περισσότερα της κατηγορίας

  • Προσφορές

Κατηγορίες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με στόχο την βελτιστοποίηση της online εμπειρίας σας

Aποδοχή όλων

Περισσότερα

OK