Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 09:00 - 14:00 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18:00 - 20:30

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία
που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας.
Διευρύνετε τους ορίζοντες σας και ανακαλύψτε τη μαγεία νέων πολιτισμών!

Ταξίδια Εκδρομές / Ταξίδια στο Εξωτερικό

Κωνσταντινούπολη - 15-18/03/2024

Περιγραφή της εκδρομής

«ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
4ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ   15 – 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα 15.03.24 Καβάλα – Κωνσταντινούπολη : Συγκέντρωση στο Δημοτικό κήπο και αναχώρηση στις 06:00. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, είσοδος στην Τουρκία. Μέσω Ραιδεστού, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
2η μέρα 16.03.24 Κωνσταντινούπολη – Βασιλική Δεξαμενή – Σκεπαστή αγορά: Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση της Πόλης.  Αρχίζουμε με το  Βυζαντινό Ιππόδρομο, σημερινή πλατεία Σουλταν Αχμέτ, με την στήλη των  Όφεων, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο του 1471 π.Χ., και την Γερμανική Κρήνη δώρο του Γουλιέλμου το 1898. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η παλιά  Βασιλική δεξαμενή του Βυζαντίου το Γιερεμπατάν. Τέλος προαιρετική επίσκεψη στο σύμβολο του Βυζαντίου, τη θρυλική Αγία Σοφία.  Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη σκεπαστή αγορά της Πόλης με τα 4000 μαγαζιά, τη φημισμένη Σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ βόλτα στην παλιά ελληνική συνοικία του Πέραν και στη σύγχρονη συνοικία Beyoglou. Διανυκτέρευση.
3η μέρα 17.03.24 Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Χρυσόπολη - Χαλκηδόνα : Πρόγευμα και αναχώρηση για προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, για να θαυμάσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά, τα πιο όμορφα ίσως του κόσμου. Τα στενά αυτά που χωρίζουν το Ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας από το Ασιατικό της, συνδέοντας την Προποντίδα  με τον Εύξεινο Πόντο. Παίρνοντας το καραβάκι από τον Κεράτιο Κόλπο, φτάνουμε μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα και καταλήγουμε απέναντι στην Ασιατική πλευρά στο Ουσκουντάρ (τουρκ. Üsküdar) ή Σκούταρι (αρχ. Χρυσόπολις), ένα μεγάλο και πυκνοκατοικημένο δήμο της Κωνσταντινούπολης, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προάστια της πόλης και βρίσκεται επί της ασιατικής πλευράς, στο νότιο άκρο του Βοσπόρου. Περιήγηση και στη συνέχεια μετάβαση στη Χαλκηδόνα, σημερινό Kadikoy, αρχαία παραθαλάσσια πόλη της Βιθυνίας, στη Μικρά Ασία, δεξιά του εισερχομένου στο Βόσπορο από την Προποντίδα, σχεδόν απέναντι από την πόλη του Βυζαντίου. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Πόλη. Προαιρετική επίσκεψη στο Ντολμά Μπαχτσέ ή στην Αιγυπτιακή αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα 18.03.24 Κωνσταντινούπολη – Πατριαρχείο – Μονή Βλαχερνών – Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Καβάλα : Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για μια επίσκεψη στο Πατριαρχείο στον Ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου, στη Μονή των Βλαχερνών, στη μονή της Ζωοδόχου Πηγής  (Μπαλουκλί) , όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών. Αποχαιρετούμε την Πόλη των πόλεων και μέσω Ραιδεστού φθάνουμε στα σύνορα. Αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις, άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 220 €   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : + 130 €

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας. Τη διαμονή (3 διαν/σεις) στο ξενοδοχείο NOVA PLAZA CRYSTAL 4* (Βαθμολογία Booking 8.8) στην πλατεία Ταξίμ, σε δίκλινα δωμάτια. Προγεύματα  σε πλούσιο μπουφέ. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Αρχηγό του γραφείου – συνοδό. Ελληνόφωνο Ξεναγό. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.. Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους σε μουσεία, γεύματα, διασκεδάσεις, την κρουαζιέρα στον Βόσπορο, το εισιτήριο στην Αγ. Σοφία, ταξιδιωτική ασφάλιση και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ!

*Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας στο Internet.

Περισσότερα της κατηγορίας

  • Προσφορές

Κατηγορίες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με στόχο την βελτιστοποίηση της online εμπειρίας σας

Aποδοχή όλων

Περισσότερα

OK