Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 - 14.00 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18.00 - 20.30

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία
που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας.
Διευρύνετε τους ορίζοντες σας και ανακαλύψτε τη μαγεία νέων πολιτισμών!

Ταξίδια Εκδρομές / Ταξίδια στο Εξωτερικό

Benelux - 6 ημέρες - 24-29.12.2022

Περιγραφή της εκδρομής

BENELUX – ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ

6 ημέρες 24/12/22 – 29/12/22

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ (ξενάγηση πόλης) – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο και γνωριμία με την πόλη. Στην περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης που «επιπλέει» θα δούμε τον παραδοσιακό «Μύλο του Rembrandt» στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό «Rijksmuseum», την πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και τον Κεντρικό Σταθμό. Θα δούμε, επίσης, την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και τη Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, το γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στη μεγάλη πλατεία με τη Λυρική Σκηνή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε έναν περίπατο στα στενά σοκάκια της περίφημης συνοικίας «Τα Κόκκινα Φανάρια» και στην περιοχή γύρω από την Πλατεία Dam. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Άμστερνταμ – Zaanseschans – Βόλενταμ– Μάρκεν (25 + 25 χλμ.) Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Κατόπιν αναχωρούμε και διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια θα φθάσουμε στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Βόλενταμ και Μάρκεν. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε και ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα περίφημα ολλανδικά τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επιστροφή το μεσημέρι στο Άμστερνταμ. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα φημισμένα μουσεία Βαν Γκογκ (Van Gogh), με τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκογκ, αλλά και άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών, καθώς και Rijks (Ρικσμουζέουμ) - το καλύτερο μουσείο του Άμστερνταμ και ένα από τα καλύτερα του κόσμου, στο οποίο εκτίθενται ως επί το πλείστον φημισμένοι πίνακες του ολλανδικού χρυσού αιώνα, όπως των Ρεμπράντ, Βερμεέρ, Φρανς Χαλς και άλλων μεγάλων ζωγράφων. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στα πανέμορφα κανάλια της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Άμστερνταμ – Ρότερνταμ – Ντελφτ – Χάγη – Βρυξέλλες – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (230 χλμ.) Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Ρότερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με ουρανοξύστες,  μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και εντυπωσιακές γέφυρες όπως οι Willem και Erasmus. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, τη μεσαιωνική πόλη Ντελφτ, με το πανέμορφο ιστορικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Συνεχίζουμε για την πόλη της «Ειρήνης», τη Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου. Εκεί, θα δούμε το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης» και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και

Πρεσβείες που συγκροτούν την πιο κομψή, καθώς και μεγαλύτερη και κοσμικότερη παραλία της Ολλανδίας, το Scheveningen. Αργά το απόγευμα άφιξη στις Βρυξέλλες. Σύντομη περιήγηση στην πόλη, μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρύζ (110 + 110 χλμ.) Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτιου όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, την Μπρυζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη, αυτό του Αγίου Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends και, τέλος, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: Βρυξέλλες – Bατερλό  – Λουξεμβούργο (220 + 220 χλμ.)  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το μνημείο του Βατερλό στο σημείο που έγινε η τελευταία μάχη του Ναπολέοντα Α’ στις 18 Ιουνίου 1815, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τις Αρδέννες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα θα επισκεφθούμε το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή Κόκκινη Γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση. 

6η ημέρα: Βρυξέλλες –  (ξενάγηση πόλης) – Σαρλερουά – Πτήση επιστροφής (65 χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης, το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και, τέλος, το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Λίγος ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και έπειτα μεταφορά στο Σαρλερουά απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Ξενοδοχεία 

Early booking

Κανονική Τιμή

1ο Παιδί 

2-12 ετών

Early booking

1ο Παιδί 

2-12 ετών

Κανονική τιμή

Επιβάρυνση μονόκλινου

 Leonardo Rembrandtpark 4* Άμστερνταμ (ημικεντρικό) 

&

First Euroflat 4* Βρυξέλλες (ημικεντρικό)

 

625€

695€

515€

585€

265€

Οι Early Booking τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 04/11/2022

 

Πτήσεις με Transavia & Ryanair

24/12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

10:30 – 12:40

29/12

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ  – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

19:55 – 23:40

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

Σημειώσεις:

- Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι

- Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή

- Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Transavia για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ  και με τη Ryanair για το δρομολόγιο Βρυξέλλες (Σαρλερουά) – Θεσσαλονίκη
 • Μία αποσκευή καμπίνας και μία μικρή τσάντα, συνολικού βάρους 10 κιλών
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές λεωφορείο
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται
 • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία για 2 διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ και 3 διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€
 • Check point: 20€

Περισσότερα της κατηγορίας

 • Προσφορές
 • Σελίδα: 1
 • 2
 • 3

Κατηγορίες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με στόχο την βελτιστοποίηση της online εμπειρίας σας

Aποδοχή όλων

Περισσότερα

OK