Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 09:00 - 14:00 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18:00 - 20:30

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία
που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας.
Διευρύνετε τους ορίζοντες σας και ανακαλύψτε τη μαγεία νέων πολιτισμών!

Ταξίδια Εκδρομές / Ταξίδια στο Εξωτερικό

Η Κωνσταντινούπολη ˮαλλιώςˮ - 18/07, 15/08, 05/09

Περιγραφή της εκδρομής

Η Κωνσταντινούπολη με άλλη ματιά 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις

 Αναχωρήσεις 18/07, 15/08, 05/09/2024

1η ημέρα : Καβάλα – Κωνσταντινούπολη (460 χλμ)
Αναχώρηση στις 08.00πμ από τον Άγιο Σύλλα και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βραδάκι προαιρετικά, μπορούμε να έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν. Η οδός ξεκινάει από την ιστορική πλατεία Ταξίμ (Taksim) και φτάνει μέχρι την άλλη ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, τον Γαλατά, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε την θέα από τον ιστορικό Πύργο του Γαλατά και να περπατήσουμε στα γραφικά και μποέμικα σοκάκια του με τα café-bar και τα bistro που θυμίζουν την Μονμάρτρη του Παρισιού και  το Σόχο του Λονδίνου. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα του Βοσπόρου –Florya - Bakirkoy 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες. Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας παράλληλα τα Βυζαντινά τείχη, φτάνουμε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης το AQUA FLORYA MALL. Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το  Istanbul Aquarium, το οποίο φιλοξενεί 17.000 πλάσματα της ξηράς και της θάλασσας από 1.500 διαφορετικά είδη. Συνεχίζουμε για την πάλε ποτέ Ελληνική συνοικία, το Μακροχώρι (Bakirkoy) όπου θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τον καφέ μας ή το γεύμα μας, εξ ’ιδίων, στον γραφικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με παραδοσιακούς χορούς της Πόλης και Oriental. Διανυκτέρευση.  

3η μέρα: Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου – Ασιατική Κωνσταντινούπολη – Χαλκηδόνα- Camlica
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ασιατική Κωνσταντινούπολη διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και συνεχίζοντας κατά μήκος της παραλιακής ακτής διασχίζοντας  το Σκούταρι όπου στο ένωμα του Βοσπόρου με τη θάλασσα του Μαρμαρά βρίσκεται ο διάσημος Πύργος της Κόρης,  για να καταλήξουμε στην Πόλη των Τυφλών , την Χαλκηδόνα (Kadikoy) . Στην Χαλκηδόνα θα επισκεφθούμε τον ιστορικό ναό της  Αγίας Ευφημίας και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον παραδοσιακό μας καφέ στη χόβολη. Συνεχίζουμε διασχίζοντας Ασιατικές περιοχές της Πόλης για να καταλήξουμε στον λόφο Camlica όπου βρίσκεται στο Σκούταρι και με ύψος 268 μέτρων είναι το υψηλότερο σημείο όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του Βοσπόρου των τριών θαλασσών (Βοσπόρου-Κερατίου κόλπου-Θάλασσα Μαρμαρά). Επιστρέφουμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να επισκεφτούμε την περιοχή Karakoy με τα παραδοσιακά και γραφικά της σοκάκια με τα πολυάριθμα καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Επίσης θα έχουμε χρόνο για να επισκεφτούμε το φαραωνικό έργο του Galata Port που βρίσκετε δίπλα στο Karakoy  και είναι το νέο λιμάνι που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, πλαισιωμένο από πολλά εστιατόρια, καφέ και πολυτελή καταστήματα. Μπορούμε προαιρετικά να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό χαμάμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η μέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο – Μεγάλη του Γένους σχολή -Λόφος Pierre Loti –  Θεσσαλονίκη            Πρωινό και αφού τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας στο λεωφορείο, κατευθυνόμαστε στο Φανάρι για να επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο από το 1601 στεγάζεται στο Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου. Επίσης θα έχουμε χρόνο να βγάλουμε φωτογραφίες την Μεγάλη του Γένους σχολή και να θαυμάσουμε τα αρχοντικά της άλλοτε Αριστοκρατικής γειτονιάς των Ρωμιών της Πόλης.  Συνεχίζουμε με κατεύθυνση το τελεφερίκ για να ανεβούμε στον Λόφο του Pierre loti, που είναι ένας από τους λόφους της Κωνσταντινούπολης με συναρπαστική θέα στον Κεράτιο κόλπο, εκεί όπου ο Γάλλος συγγραφέας Pierre Loti  ερωτεύτηκε τα πράσινα μάτια μιας Τουρκάλας, και έγγραψε το ρομαντικό μυθιστόρημα ‘’Αζιγιαντέ’’, το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά. Αναχώρηση για σύνορα τελωνειακός έλεγχος και με τις απαιτούμενες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Οι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Πρωινό. Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας. Τοπικός ξεναγός. Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξʼ ιδίων. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: τιμή ενήλικα: 20€ παιδί 2-12 ετών: 10€. Εισιτήριο για Πριγκηπόνησα: 15€ κατ’ άτομο. Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 10€ κατ’ άτομο. Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19: Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 70% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20€ κατ’ άτομο.

 

Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Βʼ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Από 01/01/2023 το Τουρκικό κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής.

 

Τιμοκατάλογος

 

Αναχωρήσεις

 

Ημέρες

Ξενοδοχεία

Τιμή

Mονόκλινo

 

Παιδί

2-12 ετών

Διατροφή

 

Παρατηρήσεις

18/07                  15/08                  05/09

4ημ

Eterno 3* - Πλατεία Ταξίμ

219

+115

129€

Πρωινό

 

 

 

Grand Halic 4* - Ταξίμ

235

+130

139€

Biancho Pera 4* - Ταξίμ

239€

+130

129€

Riva 4* / Lion 4* - Πλατεία Ταξίμ

255€

+145€

139€

Dora Pera 4* - Ταξίμ

259

+145

149

Central Palace 4* Πλατεία Ταξίμ

265€              

+145€

149€

Περισσότερα της κατηγορίας

  • Προσφορές
  • Σελίδα: 1
  • 2

Κατηγορίες

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με στόχο την βελτιστοποίηση της online εμπειρίας σας

Aποδοχή όλων

Περισσότερα

OK